Uw woning zonder zorgen verhuren?

Vraag een gratis introductiegesprek aan

English

Een woning verhuren

Wilt u een woning verhuren? Welocate helpt u bij het vinden van de meest geschikte huurder(s) en verzorgd het gehele verhuurproces, inclusief contractonderhandelingen, in- en uitchecken, inspecties en het opzetten van nutsvoorzieningen. We stoppen niet als we eenmaal een huurder hebben geplaatst, gedurende het hele contract nemen we de administratie en het technisch beheer voor u uit handen.

Welocate heeft het Landlord Rental Plan speciaal ontwikkeld om u te helpen uw woning zorgeloos te verhuren.

Het Landlord Rental Plan

Verhuurd u momenteel uw woning, bent u voornemens om uw huidige woning te verhuren of wilt u een investeringsobject aankopen om deze te verhuren?

Dan is het Landlord Rental Plan er speciaal voor u. We hebben een compleet pakket aan diensten ontwikkeld voor een vast tarief om u te assisteren. Het Landlord Rental Plan neemt uw zorgen uit handen tijdens het gehele verhuurproces, we begeleiden u van het begin tot eind.

Als u een financiering voor uw investeringsobject nodig heeft, kunnen we de relevante producten voor uw hypotheek, zoals een taxatierapport voor huurwoningen en een notaris leveren tegen een vaste prijs.

Verhuren van uw woning

Welocate helpt verschillende soorten verhuurders:

  • U bent momenteel eigenaar van een woning die u wilt verhuren.
  • U wilt de woning waarin u woont verhuren, maar moet daarvoor uw hypotheek wijzigen.
  • U wilt een beleggingspand kopen met een verhuurhypotheek.

Hieronder vindt u de stappen die gevolgd worden bij het verhuren, hoe we u kunnen helpen en zaken waar u mogelijk rekening mee moet houden als u een hypotheek heeft of een nieuwe hypotheek wilt afsluiten.

Stap 1: Oriënteren

De eerste stap is vrijblijvend uw wensen bespreken en de woning beoordelen. We kunnen adviseren hoe u uw huurinkomsten kunt maximaliseren, helpen u gedurende het gehele proces en geven advies over styling die uw rendement kan verhogen.

Stap 2: Presentatie van de woning

We maken in overleg met u de advertentie en maken desgewenst gebruik van een professionele fotograaf om foto's te maken alsmede een officieel meetrapport en plattegrond. Dit zorgt ervoor dat uw woning op de beste manier wordt gepresenteerd en aantrekkelijk is voor potentiële huurders

Stap 3: Adverteren van de woning

We adverteren uw woning op de bekendste verhuurplatforms, via social media en informeren ons eigen netwerk over de woning. Dit zorgt ervoor dat uw woning maximale zichtbaarheid verkrijgt bij de meest geschikte huurders.

Stap 4: Bezichtigingen

We zullen bezichtiging aanvragen verwerken en bezichtigingen verzorgen. Relevante gegevens van potentiële huurders worden verzameld, waarbij de geschiktheid om uw woning te huren wordt geanalyseerd. Eventuele vragen van potentiële huurders over de woning worden door ons beantwoord.

Stap 5: Screening en selectie van huurders

Na de bezichtigingen, identificeren we potentiële huurders en vragen benodigde documenten op om de aanvraag te verwerken. We analyseren hun financiële geschiktheid door middel van een gedetailleerd screeningproces en stellen u de meest geschikte kandidaten voor ter beoordeling en goedkeuring.

Stap 6: Contractvoorbereiding

Zodra we de geschikte kandidaat hebben geiïdentificeerd, maken we een conceptcontract tussen u en de potentiële huurder. Na uw goedkeuring, sturen we dit naar de huurder ter controle en ondertekening. Nadat zij het contract hebben getekend, tekent u ook en wordt de check-in datum bepaald.

Stap 7: Inchecken

Een van de belangrijkste onderdelen is de check-in. We zorgen voor schriftelijke en visuele documentatie over de staat van de woning en nemen de meterstanden op. Zodra u de borg en eerste maand huur heeft ontvangen, zullen we de sleutels overhandigen aan de huurder en is de woning verhuurd.

Stap 8: Administratief en technisch beheer

Na de check-in, blijven we u gedurende het gehele verblijf ondersteunen door o.a. de administratie over de huurder en het onroerend goed af te handelen en communicatie met uw huurder over te nemen. Daarnaast beheren we technische problemen in de woning, zoals een lek of een verstopte wasmachine, en zorgen voor reparatie met behulp van ons netwerk van aannemers en met uw voorafgaande toestemming.

Hypothecaire woningen

Heeft u een hypotheek op de woning die u wilt verhuren of regelt u een nieuwe hypotheek voor verhuur, dan dient u bij uw geldverstrekker na te gaan wat de eisen zijn. In de meeste gevallen heeft u de volgende producten nodig die zijn opgenomen in onze 'Switch to Rent' of 'Buy to Rent' pakketten van het Landlord Rental Plan:

  • Een taxatierapport gemaakt voor een huurwoning.
  • Indien u een nieuwe woning koopt, een leverings- en hypotheekakte inclusief ondertekening bij de notaris.

Dit kost het

Het Landlord Rental Plan wordt aangeboden tegen een vaste prijs. Onderstaande tabel toont de services die zijn inbegrepen. De prijzen zijn exclusief 21% BTW en een maandelijkse huurprijs tot € 3000. Bij een hogere huurprijs / grotere portefeuilles zijn prijzen op aanvraag.

Landlord Rental Plan
Oriënteren
Woning presentatie
Woning adverteren
Coördineren bezichtigingen
Screenen van huurders
Contract voorbereiden
Check-in / Check-out
Administratief beheer
Technisch beheer
Verhuur taxatierapport ¹
Hypotheekakte
Akte van levering
Tarief
Met bestaande huurder ³
Ready to Rent
Woning om te verhuren
€ 1595
€ 995
Switch to Rent
Uw huidige woning verhuren
²
€ 2195
€ 1595
Buy to Rent
Woning aankopen om te verhuren
€ 3495
€ 2895
Landlord Rental Plan
Ready to Rent (D) - Woning om te verhuren
Switch to Rent (S) - Uw huidige woning verhuren
Buy to Rent (B) - Woning aankopen om te verhuren
D S B
Oriënteren


Woning presentatie


Woning adverteren


Coördineren bezichtigingen


Screenen van huurders


Contract voorbereiden


Check-in / Check-out


Administratief beheer


Technisch beheer


Verhuur taxatierapport ¹


Hypotheekakte


Akte van levering ²


Ready to Rent € 1595*
Switch to Rent € 2195*
Buy to Rent € 3495*
* Korting (bestaande huurder) € 600

1. Uw hypotheekverstrekker heeft vaak een officieel taxatierapport nodig dat speciaal voor een huurwoning wordt opgesteld. Uw hypotheekverstrekker zal u hierover informeren bij het wijzigen van uw hypotheek.
2. Als u van uw huidige hypotheek overstapt naar een verhuurhypotheek bij dezelfde geldverstrekker, heeft u vaak geen hypotheekakte nodig. Uw hypotheekverstrekker zal u hierover informeren.
3. De gereduceerde tarieven zijn van toepassing wanneer u zelf een huurder heeft gevonden of er een bestaande huurder in de woning aanwezig is. Enkele van bovenstaande onderdelen zijn daarom uitgesloten of als volgt aangepast: Oriëntatie zal worden vervangen door een pre-check van de woning, presentatie/promotie van de woning en bezichtigingen zijn niet benodigd of inbegrepen.

Extra diensten

Presentatiepakket - Een officieel NEN2580 meetrapport, plattegronden en uitgebreide foto's: € 250

Energielabel - Een professionele inspecteur maakt een officieel energielabel voor uw woning: € 275

Bent u geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op via een bericht of telefonisch.